Beneficiile coacazului negru

Stiati ca in cel de-al Doilea Război Mondial, în lipsa unor fructe bogate în vitamina C, precum portocalele, guvernul din Marea Britanie a încurajat cultivarea acestui arbust propice climei britanice?
Majoritatea recoltei era destinată producţiei de sirop, distribuit gratuit copiilor, fapt ce a dus la popularizarea acestor fructe, apreciate şi îndrăgite şi astăzi.
Stiati ca in Franţa, arbustul are o veche tradiţie, fiind folosit în tratarea artritelor, reumatismului, disfuncţiilor renale si hepatice si a bolilor de piele.
Tot ca remediu tradiţional şi foarte la îndemână, coacăzele pregătite sub formă de gemuri sau jeleuri, au fost folosite în tratarea durerilor de gât şi prevenirea extinderii infecţiei la nivelul căilor respiratorii (o lingură de produs dizolvată într-o cană de apă fierbinte).
Studii recente întreprinse de cercetători din Noua Zeelandă, arată că aceste fructe ajută la prevenirea durerilor musculare şi a întinderilor în timpul exerciţiilor fizice, efecte pe care le pun pe seama antioxidanţilor conţinuţi de fructe.
De asemenea, s-a descoperit că o componentă conţinută de aceste fructe ajută respiraţia în anumite tipuri de astm, deoarece ea reduce inflamarea plămânilor.
Coacăzele conţin: vitamina C, A, B1, B2, B5, B6, PP, microelemente precum potasiu, calciu, fosfor, fier, brom, zinc, antociani, taninuri, flavonoizi, betacaroten, pectina, acizi organici si uleiuri volatile.
Trebuie sa aveti un coacaz negrui in gradina!

Distribuie această postare

Articole similare