Dulceață de trandafiri. O delicatese parfumată

You are currently viewing Dulceață de trandafiri. O delicatese parfumată

A venit toamna, anotimpul în care grădinile se transformă într-un adevărat paradis de la roadele bogate.

Astăzi prezentăm o rețetă specială cu petale de trandafiri. Și dacă te întrebi cum pot fi consumate petalele de trandafiri, răspunsul meu este: sub formă de dulceață.

Nu este greu de preparat și este la îndemâna oricui dorește o experiență nouă și un răsfăț de exceptie. În principiu se poate folosi orice soi de trandafir, dar cea mai gustoasă dulceață iese din soiurile cu petalele mai parfumate, care în general sunt de culoare roz-închis.

Și dacă tot suntem la alegerea soiului pentru un deliciu culinar, soiul Rosa Damascena, denumit și trandafir de dulceață este trandafirul potrivit, prin parfumul inconfundabil și aroma intensă. Trandafirul Rosa Damascena este un arbust decorativ originar din Iran cultivat pentru florile lui comestibile, foarte parfumate. Petalele florilor sunt prelucrate cu mai multe scopuri, de exempliu în medicină, ca uleiuri sau tincturi, cu efect hipnotic, analgezic, relaxant, anticonvulsiv, antitusiv, imunostimulator, antidiabetic, dezinfectant și antioxidant. Dar hai să ne întoarcem la rețeta noastră și la pașii acesteia! Deschide capacul și casa se umple de parfum de trandafiri!

  • Alegem petalele de trandafir, parfumate și roșii. Curățăm petalele de stamine.
  • Le punem într-un vas și le spălăm într-un jet de apă rece, apoi le lăsăm la zvântat.
  • Pentru 250 grame de petale este nevoie de un litru de apă, 1 kilogram de zahăr, o jumătate de lingură de sare de lămâie și o lingură de zeamă de lămâie.
  • Frecăm petalele de trandafiri cu sarea de lămâie.
  • Fierbem apa cu zahărul, adaugăm petalele, apoi sucul de lămâie. Se fierb până se leagă, aproximativ 45 minute.

Poftă bună și o masă îndulcită de minunata aromă a petalelor de trandafiri!

Lasă un răspuns